(0282) 260 14 15 05535274502 05535274503 info@tezdoganturizm.com.tr


BOZCAADA

Tezdoğan Turizm ile BOZCAADA

Bozcaada veya eski adıyla Tenedos (Yunanca: Τένεδος Ténedhos, Latince: Tenedus), Türkiye'nin üçüncü büyük, Ege Denizi’nde ise Gökçeada‘dan sonra ikinci en büyük adası ve Çanakkale ilinin nüfus bakımından en küçük[4] ilçesidir. Türkiye'nin (büyükşehir merkez ilçeleri hâriç) köyü olmayan tek ilçesidir. İlçede kışları nüfus düşmekte, yazları ise tatilcilerle artmaktadır. Bağcılık, deniz turizmi ve rüzgâr santralleriyle ön plana çıkar.
Adanın limanında bulunan ve Cenevizliler'e Venedikliler ve Bizanslılara hizmet ettiği söylenen kalenin kökeni bilinmiyor. II. Mehmet döneminde bugünkü haliyle inşa edilmiş ve 1703-1706, 1714-1726 ve 1815'te kapsamlı bir şekilde yenilenmiştir. 1867 yılında inşa edilen Rum Ortodoks Kilisesi, Venedikliler tarafından yapıldığı söylenen bir kilisenin temelleri üzerinde durur. Ayazma plajı özellikle etrafındaki restoran ve kafeler nedeniyle adanın en önde gelen plajıdır. Ayazma plajının dışında hemen yanında yer alan Sulubahçe ve devamındaki Habbele plajı ve Akvaryum da tercih edilen plajlar arasındadır.
Geleneksel ekonomi balıkçılık üretimine dayalıdır. Ekilebilir arazinin geri kalanı zeytin ağaçları ve buğday tarlaları ile kaplıdır. Tarımın çoğu, adanın orta ovalarında ve yumuşak tepelerinde yapılır. Adanın kırmızı gelincikleri az miktarda şerbet ve reçel yapımında kullanılır. Turizm, 1970'lerden beri önemli ancak sınırlı bir ekonomik faaliyet olmuştur, ancak 1990'lardan itibaren hızla gelişmiştir.[28] Adanın ana cazibe merkezi, en son 1815'te yeniden inşa edilen, geceleri aydınlatılan ve açık deniz manzaralı kaledir.[29] Adanın geçmişi, Yunan hikayesine ayrılmış bir oda ile küçük bir müzede sergilenmektedir. Kasaba meydanında, adanın spesiyalitesi olan domates reçeli ile birlikte taze yiyecek ve deniz ürünlerinin satıldığı bir pazar bulunur. Ada, 2010 yılında Condé Nast's Reader Choice ödülü tarafından dünyanın en güzel ikinci adası seçilmiştir. Bir sonraki yıl, ada aynı dergide Avrupa'nın en iyi 10 adası için okuyucu listesinin zirvesinde yer almıştırştır. 2012 yılında Condé Nast, eski bina kalıntıları, daha az kalabalık plajları ve konaklama yerleri nedeniyle Bozcaada'yı dünyanın en iyi 8 adasından biri olarak seçmiştir.

 




HİZMETLERİMİZ

Taşımacılık

Taşımacılık

Her gün ülke genelinde 15 üzerinde araçla 30 personele, 1000 öğrenciye ve 500’ün üzerinde kuruma hizmet vermekten gurur duyuyoruz.

Uçak Bileti

Uçak Bileti

Binlerce havayolunun tüm uçak biletleri her ay milyonlarca kullanıcı tarafından listeleniyor, tezdoganturizm.com.tr ucuz uçak biletleri sunuyor.

Araç Kiralama

Araç Kiralama

Her gün ülke genelinde 7.500 üzerinde araçla 200.000 personele, 40.000 öğrenciye ve 500’ün üzerinde kuruma hizmet vermekten gurur duyuyoruz.

Vize İşlemleri

Vize İşlemleri

Vize İşlemleri ile ilgili tüm işlemlerinizi bize bırakın